تفاوت جوش شیرین پودری و گرانول

جوش شیرین، یک پودر کریستالی سفید رنگ به شکل نمک و بی بو است. جوش شیرین که به آن بی کربنات سدیم نیز می گویند، کمی طعم قلیایی (تلخ (دارد  و یکی از مواد رایج در پخت محسوب می شود، بی کربنات سدیم می تواند غذاهای مختلف را بهبود بخشد. بی کربنات سدیم (NaHCO3)، معمولا به عنوان یک ماده در بازار مواد غذایی استفاده می شود.

این ماده به طور عمده در صنایع نانوایی و شیرینی سازی استفاده می شود، زیرا دارای خواص سودمندی است. به عنوان مثال، آن را می توان به عنوان عامل نیتروژن استفاده کرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی کاربردها و ویژگی های جوش شیرین و گرانول و تفاوت بین آن ها بپردازیم.

ویژگی های و کاربرد جوش شیرین پودری

جوش شیرین کاربرد های فراوانی در زندگی روزمره ما دارد. در زیر به معرفی بعضی از این کاربرد ها می پردازیم.

صنایع غذایی: همانند استفاده در نان، شیرینی پزی، تولید نوشابه های گاز دار و…

صنایع نساجی: در تولید نخ های پشمی و…

پزشکی: در ترکیب خمیر دندان و…

دام و طیور: مکمل خوراکی و..

ویژگی ها و کاربردهای گرانول

پلاستیک ماده ای بسیار رایج است که در حال حاضر به طور گسترده ای توسط همه در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. پلاستیک جزء ضروری بسیاری از اقلام است، از جمله بطری های آب، و ظروف آشامیدنی. پلاستیک کاربردهای بسیاری دارد و محصولات جدید را می توان از پلاستیک زباله تشکیل داد. گر چه همه انواع پلاستیک قابل بازیافت نیستند، اما  بخش قابل توجهی از آن را میتوان بازیافت کرد.

بازیافت پلاستیک شامل فرایند بازیابی پلاستیک های ضایعات می شود و این پلاستیک های زباله دوباره تولید می شوند تا مواد جدیدی ایجاد کنند که ممکن است متفاوت از حالت اصلی آنها باشد. پلاستیک ها به دو گروه مجزا تقسیم می شوند: گرمانرم و ترموستات. اکثر پلاستیک ها گرمانرم هستند، به این معنی که هنگامی که پلاستیک شکل می گیرد، می توان آن را گرم و بارها اصلاح کرد. گروه دیگر، ترموستات، نمی توانند جایگزین شود. هنگامی که این پلاستیک ها تشکیل می شوند، گرم شدن باعث می شود که مواد به جز ذوب شدن تجزیه شوند.

گرانول  برای تولید مواد پلاستیکی استفاده می کنند.گرانول را میتوان نوعی ساختار به شمار آورد. این ساختار به شکل دانه دانه است. دانه های گرانول این قابلیت را دارند به هر شکلی تبدیل شوند،  به همین دلیل از آن ها در تولید مواد پلاستیکی استفاده می کنند.  استفاده دوباره از ضایعات پلاستیکی از مهم ترین کاربردهای گرانول می باشد.

گرانول را  به دو صورت گرانول رشته ای و گرانول خشک تولید می کنند. برای تولید گرانول مواد را گرما می دهند و سپس بلافاصله آن را خنک می کنند. مرحله بعدی شامل انجماد مواد است. سپس آن ها را به قطعات کوچک می برند.

توجه کنید که گرانول یک نوع پلیمر نیست، در واقع ساختاری در پلیمرهاست که به صورت دانه دانه است و برای استفاده ابتدا ذوب و سپس شکل دهی  می شود. همه مواد پلیمری این قابلیت را دارند که تبدیل به گرانول شوند.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *