جوش شیرین و  نحوه ­ی نگهداری و انبارش (بایدها و نبایدها)

جوش شیرین و  نحوه­ ی نگهداری و انبارش (بایدها و نبایدها)

بی کربنات سدیم که به صورت عامیانه آن را جوش شیرین می نامند،  در طبیعت به صورت کریستالی وجود دارد. مردم برای هزاران سال است که از بی کربنات سدیم استفاده می کنند. مصری های باستان از جوش شیرین برای تمیز کردن دندان هایشان استفاده می کردند. در سال ۱۷۹۱،  یک شیمیدان فرانسوی ، جوش شیرین را به صورت مصنوعی تولید کرد.

شما حتما در آشپز خانه خود مقداری جوش شیرین دارید و از آن در پخت کیک و شیرینی استفاده کرده اید. جوش شیرین باعث پف کردن کیک می شود و حالت اسفنجی به آن می دهد.

بی کربنات سدیم این ماده شیمایی سفید رنگ و بدون بو کاربرد های بسیاری در زندگی ما انسان ها دارد از صنایع غذایی گرفته تا نساجی و پزشکی. در خمیر دندان ها، بی کربنات سدیم باعث حذف لکه ها از دندان و از بین بردن ذرات کوچک غذا و نوشیدنی هایی می شود که به مینای دندان آسیب می رسانند.

 

جوش شیرین مرغوب چه ویژگی هایی درد؟

برای تست تازه بودن جوش شیرین کافی است مقداری از آن را با یک ماده اسیدی مثل سرکه درون یک ظرف مخلوط کنید در صورتی که سریع دچار تجزیه شد، جوش شیرین شما با کیفیت و سالم است. جالب است بدانید دلیل این واکنش جوشان در هنگام تجزیه بی کربنات سدیم، آزاد شدن کربن دی اکسید است.

 

 

 

 

  جوش شیرین؛ باید و نباید های استفاده و نگهداری

  • در صورت بوییدن جوش شیرین ممکن است بینی و گلوی شما دچار سوزش شود. با خوردن جوش شیرین اتفاق بدی برای شما رخ نمی دهد مگر این که مقدار فراوانی مصرف کرده باشید.
  • کسانی که ناراحتی معده دارند، خوردن مواد غذایی که در آن ها از جوش شیرین استفاده شده است برای آن ها ضرر دارد. دلیل آن این است، چون جوش شیرین خاصیت ضد اسیدی دارد باعث تداخل با اسید معده می شود در نتیجه هضم غذا را دچار مشکل می سازد.
  • بهتر است در پخت نان های سنتی از جوش شیرین استفاده نشود.
  • تماس چشم و پوست با بی کربنات سدیم ممکن است باعث سوزش شود.
  • مدت زمان نگه داری جوش شیرین بین ۱۲ و ۱۸ ماه است. برای نگه داری  جوش شیرین طی این مدت باید حتما آن را در ظرف دربسته و در جای خشک نگه داری کنید.
  • محل نگهداری جوش شیرین باید به دور از آب و دارای تهویه مناسب باشد و درب آن تا هنگامی که استفاده نشده بسته بماند.
  • بی کربنات سدیم قابل اشتعال و انفجار نیست.

 

تفاوت بین جوش شیرین و بیکینگ پودر

  • جوش شیرین به صورت خالص است و با چیزی ترکیب نشده است در صورتی که بیکینگ پودر از ترکیب اسید تارتاریک و… ساخته شده است.
  • بیکینگ پودر برای موادی استفاده می شود که نیاز به پخت زیاد دارند و بالعکس بی کربنات سدیم در پخت های کوتاه مدت، برای موادی که بافت ظریف دارند، استفاده می شود.
  • جوش شیرین و بیکینگ پودر هر دو طعمی تلخ دارند اما طعم تلخ بیکینگ پودر کمتر از جوش شیرین است.
  • عمر بیکینگ پودر کمتر از جوش شیرین می باشد.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *