تفاوت آمونیاک خشک و آبدار

آمونیاک یک ماده شیمیایی است که در مقادیر کم در طبیعت وجود دارد. نمک های آمونیاک و آمونیوم نیز در مقادیر کم آب باران یافت می شوند، در حالی که کلرید آمونیوم (سدیم آمونیاک) و سولفات آمونیوم در آتشفشان ها یافت می شوند. کلیه ها آمونیاک را ترشح می کنند تا اسید بیش از حد خنثی شود.

آمونیاک به دو صورت خشک و آبدار وجود دارد. آمونیاک خشک به صورت پودر سفید رنگ است. و آمونیاک آبدار به صورت مایعی بی رنگ می باشد و بوسیله فشرده سازی گازهای آمونیاک غیر آبی به دست می آید.

هر دو کاربرد های فراوانی در صنعت دارند. در این مقاله قصد داریم از طریق توصیف ویژگی های هر کدام به تفاوت های بین این دو برسیم.

آمونیاک خشک چیست؟

آمونیاک خشک یا بی کربنات آمونیوم، در طی فرآیند پخت تجزیه می شود و گازهای نیتروژن، دی اکسید کربن و آمونیاک را آزاد می کند و در نهایت اثری از خود در محصول بر جای نمی گذارد. بنابراین، بر روی pH محصول پخته تاثیر نمی گذارد.

اگر در محصول پخته شده بیش از ۵٪ رطوبت وجود داشته باشد، گاز آمونیاک در این آب حل می شود و طعم آمونیوم را به محصول منتقل می کند. به همین دلیل، بی کربنات آمونیوم فقط در محصولات کم رطوبت مانند کراکر استفاده می شود.

امولسیون ثبات دهنده بی کربنات آمونیوم به حفظ خواص فیزیکی و شیمیایی ایده آل محصولات مانند کیک و شیرینی کمک می کند. هم چنین باعث افزایش حجم خمیر محصول می گردد و بافت آن را اسفنجی می سازد.

آمونیاک خشک کاربرد های فراوانی در صنایع مختلف دارد. در صنعت نانوایی بی کربنات آمونیوم به دلیل خواص نیتروژن و تثبیت کننده و ظرفیت تنظیم کننده اسید، به طور گسترده ای در این صنعت استفاده می شود. ما در زیر تعدادی از کاربردهای رایج بی کربنات آمونیوم در صنعت غذا را  آورده ایم:

  • بیسکویت ها
  • کراکر ها
  • پاستا
  • محصولات لبنی منجمد
  • مواد نانوایی
  • رنگدانه ها و رنگ ها
  • کیک و کلوچه

 

آمونیاک آب دار چیست؟

آمونیاک مایع یا آب دار دارای توانایی یونیزاسیون قوی ای است و بیشترین خصوصیات قابل توجه آن توانایی آن در حل فلزات قلیایی است. آمونیاک آب دار کاربرد های فراوانی دارد.

در صنعت غذا از آمونیاک آبدار به عنوان یک تنظیم کننده اسیدی برای کاهش میزان اسید در غذا استفاده می شود. اداره غذا و داروی آمریکا، استفاده از آمونیاک آب دار را در مواد غذایی بدون خطر دانسته است.

در ساخت مبلمان، آمونیاک آب دار به طور سنتی برای تیره کردن یا رنگ آمیزی چوب حاوی اسید تانن استفاده می شود. پس از قرار دادن در داخل ظرف با چوب، دی اکسید از محلول آمونیاک با اسید تانیک و نمکهای آهن، که به طور طبیعی در چوب یافت می شود، واکنش نشان می دهد، و یک ظاهر غنی و تاریک رنگ آمیزی به چوب  می دهد .

این تکنیک معمولا در ساخت دستی مبلمان مورد استفاده قرار می گیرد. از آمونیاک آب دار یا مایع برای تمیز کردن طلا، نقره و جواهرات پلاتین نیز استفاده می شود.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *